sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Tammikuuta 2013



Taas oli aika kuvata oppilaiden tuotoksia. Osa piti taas luovuttaa koteihin. Jospa siellä taideteokset pääsevät myös esille. :) Yläkuvassa on vähän aikaa sitten valmistuneet kuumailmapallot. Idean sain n. seitsemän vuotta sitten OYS:n lastenosastolta (tai jostain sellaisesta, Oulusta kuitenkin). Olin käyttämässä veljeni vaimoa ja heidän tytärtään siellä. Odotushuoneessa oli sitten vähän tämän tyylisiä palloja. 

Pallot on tehty kartongista (2kpl) ompelemalla keskeltä ja sitten taivuttelemalla. Kuumailmapallon kori on rahkapurkki (tai vastaava). Purkki päällystettiin liimaamalla ketjusilmukkaketjua siihen. Tässä tuli meidän koukulla virkkaaminen sitten tehtyä. Valmiisiin palloihin on päässyt oppilaiden omia "kavereita" kyytiin. Nämä tuovat kivasti taas väriä luokkaan. Viereisessä kuvassa on neulahuovutustyö "Punatulkku", sabluunan avulla tehty. Nopea työ ja kaikilla kakkosluokkalaisilla onnistunut lopputulos. :)



Yläkuvassa on syyslukukaudella valmistamamme pöllöt. Käytimme tähän sanomalehteä, aaltopahvia, höyheniä sekä munakennoja. Viereisessä kuvassa "polypastilli"-työ "Kettu". Ohjattu työ sekin. Aika hauskan näköisiä kettuja tuli näistäkin. :)

Huopatöinä teimme talvilintuja. Jokainen sai valita mitä teki ja kuinka monta. Osa teki yhden, osa kolme. 
Myös lukuraketit ovat saaneet täytettä. Nyt keskitytään kehittämään lukutaitoa, jotta kolmannella luokalla olisi sitten helpompaa tuo läksyjen lukeminen. :)


Viikonloppu oli mukava ja kiireinen. Saimme kylään Kauhajoelta kummivanhempani Irman ja Maunon. Lisäksi tuli pienempiäkin vieraita lyhyelle visiitille. Kummipoikamme Lenni tuli hetkeksi hoitoon, kun Lennin iskää vietiin juna-asemalle. :) 

Lennillä oli kivat autoleikit, joihin Hippu ja Siru osallistuivat yhtä innokkaasti.

Hauskinta niistä oli se, kun Lenni keksi työntää koirien luu isomman auton ovesta sisään. Siinäpä sitä riitti touhua, kun koirat yrittivät sitä luuta autosta saada ulos. 

Kaiken kaikkiaan viikonloppu meni nopeasti. Touhua ja tohinaa riitti, jonkin verran ehdittiin hiihtääkin jaa taas jäi mukavia muistoja. Akut ladattu tulevaan viikkoon - ja hei, hiihtolomaan on enää 36 päivää. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti